Необходими продукти:
0.5 кг. готово тесто
3-4 картофа
по 100 грама: грах, царевица, маслини, кисели краставички, кашкавал
Тавата за печене се намазва с малко олио и се поръсва тънък слой брашно, за да не залепне пицата. Слага се тестото, като се разстила в кръгла форма. Отгоре се намазва с доматен сок. Пече се 15-20 минути на умерена фурна. През това време се сваряват картофите, след което се обелват и намачкват. Към картофите може да се добави малко масло за вкус. След като пицата е почти изпечена, внимателно се изважда от фурната и се добавят картофената каша за основа, след това се слага грах, царевица, маслини, нарязани кисели краставички и отново се пече за 10 минути. Накрая се добавя настърган кашкавал, като е желателно да се сложи фолио върху тавата, за да не загори отгоре пицата. Общото време за печене е около 35 минути на фурна, настроена на 220 градуса.
Вкусът се подобрява значително ако добавите и печени чушки или домати. Ако искате пицата да е тънка и хрупкава може да разделите на половина тестото и едната част да използвате за пица, а другата за мекици например. Пицата е италиански специалитет, но е изключително предпочитана и от българите.
Няма коментари:
Публикуване на коментар