Време за приготвяне:30 минути.
Приготвяне: картофите се сваряват, като се слагат добре измити и нарязани на половинки в подсолена вода. Времето за варене е около 15-20 минути. Докато картофите се варят, се нарязват зеленчуците на малки резенчета, като морковът се настъргва на едро ренде.
Накрая ситно нарязаните зеленчуци се смесват с картофите и изварата и се получава вкусна гозба, която може да се намаже на филии или да се яде без хляб :)
Необходими продукти:6-7 картофа, 300гр. извара, стрък праз лук, малка глава кромид лук, морков, червена чушка, 5 с.л. олио, 1 ч.л. сол
Приготвяне: картофите се сваряват, като се слагат добре измити и нарязани на половинки в подсолена вода. Времето за варене е около 15-20 минути. Докато картофите се варят, се нарязват зеленчуците на малки резенчета, като морковът се настъргва на едро ренде.
Сварените картофи се обелват и се намачкват с вилица или с преса за картофено пюре. За да се белят по-лесно се изцеждат от горещата вода и се обливат със студена вода. Добавят се олиото и солта към пюрираните картофи. Към сместа се прибавя изварата и се смесва. Може да се украси с маслини, магданоз и шарена сол на вкус.
Накрая ситно нарязаните зеленчуци се смесват с картофите и изварата и се получава вкусна гозба, която може да се намаже на филии или да се яде без хляб :)
Приятен апетит!
Тази вкусотия измъдри и сподели с вас: diana
Няма коментари:
Публикуване на коментар