юни 17, 2023

15 причини да започнете да консумирате конопено семе

Привържениците на здравословния начин на живот отдавна са открили ползите от консумацията на конопено семе, но и тези, които са скептично настроени могат да се възползват от този здравословен продукт.

Вижте 15 причини да го направите:

1. Регенерира клетките

Конопеното семе помага за изграждане и възстановяване на клетките, благодарение на протеините, които съдържа. Протеините в него се абсорбират по-лесно и се приемат по-добре от тялото, в сравнение с месните протеини. Това е идеално примерно след операция, но и в много други случае, когато имате нужда от изграждане на тъкан.

2. За сърце, мозък и други

Конопът се много богат на есенциални мастни киселини важни за здравето на сърцето, мозъка, хранителните функции, красивата коса, нокти и кожа. Безценно е действието му върху сърцето, разбира се освен в случаите на предозиране, алергия или пък наркотична зависимост, за които ще споменем и по-долу.

3. Вместо кафе

Чудесен източник на енергия – подходящ, за малко подсилване в следобедните часова, за малко подсилване в следобедните часове. Можете буквално да се изстреляте към работата и да я свършите за отрицателно време. Лошото е, че тази енергия не се взима от космоса, а си е вашата енергия и после може да се наложи да си почивате повече.

4. Има Омега-3

Както мазните риби, орехите и лененото семе, конопеното семе е много богато на омега-3 мастни киселини. Те са полезни за почти абсолютно всичко.


5. Дава аминокиселини

Една от малкото храни, които осигуряват всички аминокиселини, които влизат в състава на протеините. Това го прави чудесна храна за вегетарианци. В голяма степен замества месото и е страхотно, ако искате то да бъде заместено.


6. Замества рибата

Може да се използва като заместител на рибните продукти. Също интересува главно вегетарианците, но също така и тези, които не обичат риба, било поради лошата миризма, или пък заради алергия към риба. Но веществата, които рибата и конопеното семе съдържат, са ценни и трябва по един или друг начин да си ги набавим.


7. Чисти черния дроб

Служи за пречистване и детоксикация на тялото, извежда токсините от черния дроб и помага за изгарянето на мазнините. Вместо да правите периодично пречистване на черния дроб, налагащо се поради много пиене, работа с вредни вещества и др., по-добре взимайте по една супена лъжица конопено семе на ден, за да се застраховате.


8. За метаболизъм

Подпомага метаболизма и подсилва процесите по изгарянето на мазнини. От него доказано се отслабва, ако се взема разумно. Но в по-големи количества може да предизвика и глад, и съвсем обратния ефект.


9. Пълно с витамини

Богат източник на витамини, минерали и фибри. Чудесно е за изчистване на храносмилателния тракт, като в същото време не ви оставя без хранителни вещества, даже напротив!


10. Балансира хормоните

Подпомага балансирането на хормоните. Уравновесява по-импулсивните дами и дава огън в действията на кавалерите, които се чувстват по-отпаднали и не им се занимава с нищо.


11. За коса, нокти, зъби

Чудесна храна за поддържането на красиви коса, кожа, нокти, зъби. Дава и блясък в очите, невероятна привлекателност и свежест.


12. Сваля холестерола

Помага при свалянето на холестерола. Отново по въпроса за чистенето – конопеното семе си остава един от най-добрите “чистачи”. Но понякога покрай лошия холестерол може да си замине и добрият. Особено при предозиране.


13. Против екзема и др.

Важните мастни киселини действат като противовъзпалителен агент и могат да повлияят положително състояние като екзема, астма, акне, алергии и ревматоиден артрит. И на още куп неща. Отново уточняваме, че дишането се оправя до едно време. Ако прекалите, може и да се влоши. Същото можем да го кажем и за акнето, екземата, алергиите и артритите. Хомеопатичните дози вършат работа, независимо какво мислите за хомеопатията.


14. Защитава организма

Съдържа фитонутриенти, които засилват защитните сили на организма. Предпазва от разболяване от всякакъв сорт. Ако уцелите количеството конопено семе, разбира се.


15. Забавя стареенето

Богат източник на витамин Е – мощен антиоксидант, който забавя процеса на стареене. В същото време животът сякаш започва да тече по-бързо. Отнякъде ви идват сили и ентусиазъм. 


Източник: www.chudesa.net

Няма коментари:

Публикуване на коментар