февруари 23, 2012

Бадемово мляко със семена

Сметаната или обикновеното мляко могат да бъдат заменени от растително мляко, получено от семена и ядки. Ето и рецептата:
Изсипете описаните по-долу съставки в електрическа мелничка за ядки и семена. Ако не разполагате с мелничка за финно смилане, можете да накиснете продуктите за 2 часа във вода.
2 с.л. сурови и обелени слънчогледови семки,
12 цели сурови бадеми,
1 с.л. сусамови семена.
След като смелите на ситно продуктите, поставете сместа в блендер, заедно с литър топла вода и супена лъжица мед. Пасирайте при висока скорост в продължение на 2 или 3 минути. След това сервирайте за закуска.

Това е основната рецепта и вие можете да я променяте, в зависимост от вкуса ви. Ако искате сместа да бъде кремообразна, сложете по-малко вода или пък прибавете повече или по-малко мед, в зависимост oт предпочитанията ви.
Тази рецепта представлява вкусна добавка например към закуска от нарязани банани, накиснати черни смокини и стафиди, смлени моркови и бобови кълнове. По желание можете да поръсите всичко това със ситно смлени слънчогледови и тиквени семки, както и със сурови бадеми. Ако прибавим и голяма чаша сок от моркови, това ядене може да засити дори и физически изтощен човек.

Източник: книга Живата Храна,
автор д-р Норман Уокър

Няма коментари:

Публикуване на коментар