май 07, 2011

Фази на Луната

Фазите на Луната са видимите от Земята части на лунната повърхнина. Лунните фази се определят от взаимното положение на Слънцето, Земята и Луната.

Главните лунни фази са:
Новолуние - Луната е между Слънцето и Земята и е невидима
Първа и Последна четвърт – посоките към Луната и Слънцето, гледани от Земята сключват 90° ъгъл, вижда се половината от лунния диск
Пълнолуние - Земята е между Слънцето и Луната и се вижда целия лунен диск

Диети при Пълнолуние и Новолуние
Смята се, че при Пълнолуние и Новолуние е добре да се спазва диета. В тези дни се променя атмосферното налягане и движението на водата. Пълнолуние - време на отлив, когато водата се сгъстява. При Новолуние е точно обратно, водата се разширява и предизвиква прилив. Благодарение на тези външни процеси, в телата ни също се променя обмяната на веществата - разпределението на водата и микроелементите.

При Пълнолуние водата от междуклетъчните пространства се предвижва вътре в клетките, а при Новолуние настъпва обратния процес: водата се предвижва навън от клетките на тъканите. Предвид тези особености, може периодично да се спазва диета, която ще подобри движението на водата в организма, ще прочисти тялото, ще ускори отделянето на мазнините и токсините.
Диетата при Пълнолуние се основава на употребата на течности. Тя ви помага да се справите със задържането на течности в организма.

Няма коментари:

Публикуване на коментар