февруари 10, 2011

Паста за зъби, направена у дома

Съставките са известни, достъпни, евтини и най-важното е абсолютно екологични-можете да я изпускате където и да е навън без никакво притеснение за майката природа. Каква по-добра паста! Спокойно можете да кажете довиждане на лъскавите скъпи пасти от рекламите и да спасите зъбите си.

 Необходими продукти за домашната паста за зъби:

- 1 кутия хума

- 1 чаена лъжичка сол(най-добре природна нейодирана каменна или морска финна сол)

- 1/2 чаена лъжичка сода бикарбонат

- по желание няколко капки зехтин или каквото и да е олио(ако прекалите с количеството, по късно олиото се отделя от пастата на слой)

- чисто ментово масло няколко капки(при липса на такова може да се използва вместо вода изстинал концентриран ментов чай). Ментата е добър избор като растение за дезинфекция, освежаване и ароматизиране, при използване на хомеопатия или при други ароматични предпочитания можете да замените ментата с полезна билка

- вода(или чай), колкото поеме хумата. Прибавете водата последна от всичко, на порции с разбъркване. Внимание! Хумата поема много вода и намалява обема си значително,така че най добре да се приготвя в по-голям съд и след добро разбъркване се слага в кутия(с капак), в която ще я съхранявате(може и пластмасова кутия от халва). Консистенцията на пастата е като тази на крем.

Приятно миене!

Няма коментари:

Публикуване на коментар