февруари 08, 2011

МУДРИТЕ – биоенергията на ръцете

Мудрите - това е прекрасен начин да обърнете внимание на енергийното си (и физическото) тяло, когато възникне проблем или болест. Насочвайки вниманието си към проблемната област, ние прибавяме биоенергия към нея и с това променяме и подобряваме  ситуацията.

Защо мудрите лекуват?
Нашите ръце са най-добрият в света анализатор на енергийното поле. Пръстите ни - най-чувствителният прибор и инструмент за биокорекции. Сгъването на пръстите в едно или друго място, под един или друг ъгъл, са способни не само да променят силата, но и направлението на енергопотока в тялото ни! По този начин, изпълнявайки мудрите, вие се движите по пътя на мъдростта. Научавате как да възстановявате собствените си органи и си възвръщате бодростта, свежестта и младостта.

Mигновено ли се подобрява състоянието ни след изпълнението на мудри?
Мудрите са нещо удивително. Едни могат да въздействат на конкретни органи и заболявания, други да хармонизират целия организъм, а трети - да ликвидират стреса и последиците от него. Но не изисквайте от умните си пръсти да излекуват някоя хронична болест още от първия път! Вие я носите от години, а искате да се разделите с нея за един ден.

Ще ми помогне ли този метод, ако не вярвам в мудрите?
Уви, ако не вярвате, в който и да е от съществуващите към днешния ден методи, те няма да ви помогнат. Лечебният ефект и на най-новия препарат ще се понижи многократно, но на тези които вярват може да помогне и „празно хапче" - т. нар. метод плацебо, при който на болния пациент се дава фактически „празно" откъм активни лечебни съставки хапче, но преди това той е убеден от авторитетен за него лекар и е повярвал, че именно това е лекарството, което ще го излекува. Методът е експериментално доказан.

Колко време да отделяме на упражненията?
Прекалено активните занимания не винаги носят очаквания резултат. Не е необходимо да седите по десет часа на ден в поза лотос или полу-лотос, нито пък от сутрин до вечер да ходите с преплетени пръсти. Всяко нещо си има времето. Време за учене и време за почивка, време за лекуване и време за развлечения. Не забравяйте, че живеете не за да правите упражненията, а правите упражненията, за да живеете по-добре!
Най-добре би било първо да отидете на лекар и да си направите пълни изследвания, за да разберете от какво точно сте болни и какво да лекувате. После си изяснете какви са съществуващите към момента начини и средства за лечение на вашето заболяване, доколко те са ефикасни, на кой са помогнали и на кой - не. Ако това е метод, при който не се налага приема на силни антибиотици, можете да го използвате. Тогава мудрите ще бъдат добро допълнение към основното лечение.

Това е материя, с която не бива да се бърза, да се овладява и практикува, когато сте в лошо настроение или обградени от шумна тълпа, особено в началото, когато все още се учите. За да има ефект от особеното положение на пръстите, който да влияе на потока на енергията, е необходимо да извършвате мудрите в съсредоточено и спокойно състояние.

За написването на тази статия е използвана извадка от книга "Изцеляващите мудри" - Олга Шуварова

Няма коментари:

Публикуване на коментар