февруари 15, 2011

Облеклото

"По дрехите посрещат, по ума изпращат." – народна поговорка
Облеклото трябва да е разнообразно, здравословни са материите от памук, естествена вълна и коприна.
Дрехите е добре да бъдат широки и удобни, за да става постоянно проветряване на тялото и да протичат свободно електрическите и магнетичните енергии. Здравословното облекло е леко и едновременно с това предпазва от изпотяване и измръзване при студ. Особено долната част на тялото трябва да е облечена топло - от суетност някои момичета и жени често жертват здравето си. Ленената дреха е най-добрият избор. Вълнените дрехи при сегашните условия са най-хигиенични, после са памучните, но най-добри са конопените и ленените.

Изкуствените материи не позволяват на кожата да диша свободно, създават неблагоприятно електрическо натоварване, изолират тялото от излъчванията на околната среда. Не е желателно да се обличат изкуствени материи непосредствено върху кожата (като  бельо), в краен случай може да използвате смес от изкуствени и естествени влакна за костюм или палто - но винаги с голям процент вълна.

Понякога модата дава и добри идеи: в епохата на панталона по-рядко се виждат по улиците момичета или жени с премръзнали от студ крака. Според гинеколозите до 50 процента от заболяванията на женските полови органи (възпаления на яйчниците и яйцепроводите, бяло течение и др.) се дължат на постоянни настинки.

Модните през последните години дебели подметки (платформи) имат едно добро качество: изолират от студа и мокротата - това е важно и за всички онези, които трябва да стоят по цял ден на бетонната или асфалтова улична настилка. Така краката им не се мокрят, когато вали дъжд или сняг. Между обувката и крака трябва да има празно пространство поне половин милиметър, токът не трябва да е по-висок от 3-4 сантиметъра, а самата обувка трябва да е лека, удобна и по-възможност проветрива.

Няколко полезни съвета:
  1. Не обличайте нови дрехи върху стари.
  2. Носете по-често едноцветни светли дрехи.
  3. Най-добре е да се обличате с дрехи, които имат меки, приятни цветове, за да се смекчават чувствата ви. Мнозина носят връзки или дрехи с ярки, неподходящи за тях цветове, които се отразяват вредно върху тяхната нервна система.
  4. Цветът на дрехата издава стил, чувственост и себевъзприемане. 

Цветовете предизвикват движение и създават ведро настроение, затова човек трябва периодично да сменя цветовата гама на своя гардероб.

Няма коментари:

Публикуване на коментар