февруари 06, 2011

Музиката лекува

Музика - изкуството да се изказват мисли, образи и чувства в звукове. - тълковен речник Г.Бакалов
 
Музиката е уникален метод за успяване в личностен и творчески план. Окултната наука препоръчва пеенето като метод за превръщане на отрицателните енергии в положителни. Музиката организира тялото, а оттам и мисълта, организира мисълта, а оттам и всички клетки.

Музиката от най-стари времена се прилага като метод за трансформиране на енергиите и за лекуване. Ако накарате болния всеки ден да пее по малко, той скоро ще оздравее; и обратно, ако здравият престане да пее, той лесно ще заболее. Музиката е на границата между физическия и духовния свят. Чрез нея се трансформират човешките състояния. Има състояния, които без музика по никой начин не могат да се сменят. Чрез песента в човешкия организъм се влива особена жизнена енергия. Ако си нервен, неразположен, започни да пееш. Състоянието ти веднага ще се измени. Чрез пеенето се развиват такива способности, каквито по друг начин не могат да се развият.

За да бъде здрав и нормално развит, човек трябва да придобие вътрешно равновесие между силите на материята, от която е направено тялото му, както между мислите и чувствата си. Музиката е едно от средствата за поддържане на това равновесие. Който знае законите на природната музика, той може да спре разрушителното действие на паразитите в своя организъм и да подобри състоянието си.
Пеенето не е развлечение, то е средство за тонизиране на енергиите. Трябва да пееш, за да придобиеш известни енергии. Когато пее, човек трябва да вложи в песента и душата си, и духа си. Те изменят трептенията, повишават ги, а всяко повишаване на трептенията се отразява здравословно върху организма.
При всяка болка има свиване на капилярните съдове. Като почнеш да пееш, става разширяване и престава това свиване на капилярните съдове, престават болките.

Музикалните тонове са свързани с човешкия организъм. Сърцето представя тона „до", дихателната система „ре", черният дроб „ми", бъбреците „фа", далакът „сол", жлъчката „ла", храносмилателната система „си". Когато храносмилателната система на човека действа музикално във всички гами, ние казваме, че тя е нормално развита. При най-малкото нарушение на тази система нейният тон се изменя, минава в друг тон, а това вече създава известна дисхармония в някой от нейните органи. Тази дисхармония наричаме заболяване.

Има хора, които се лекуват, като им се свири на цигулка, други - като им се свири на китара, трети - на флейта и т.н. Различните инструменти оказват специфично влияние върху отделните хора.

Вие още не сте си послужили с музиката като средство за лекуване и за развиване на вашите способности. Чрез музиката може да произведете сила в себе си, да премахнете обезсърчението си или да премахнете болките си.

Няма коментари:

Публикуване на коментар