март 07, 2011

Формулата на щастието

„Щастието е като здравето: ако не го забелязваш, значи го притежаваш.” – Иван Тургенев
Вероятно често сте се питали какво точно е щастието? Справка с тълковния речник ни казва, че то е чувство и състояние на пълно задоволство, удовлетворение от живота. Когато живота е изпълнен с любов и благополучие, човек се радва на своята съдба и затова може да направи много хора щастливи. Изобилието не е само материално – щастието толкова малко зависи от материалните неща и вещите, че този, на когото тeзи неща са станали безразлични, е може би най-близко до тайната на щастието.

Ключът към щастието е контрол на разума. Тук влизат и свободата на мисълта, умереността на чувствата и разположението на душата, поставяща пред всичко пределите, определени от природата. Трябва да се вярва в това, което създава позитивни мисли. Положете усилия – спомнете си за щастливите моменти в живота ви, това ще ви накара несъзнателно да се усмихнете. Усмихнете се смело, усмивката е заразителна, така ще направите деня на вас и на тези около вас една идея по-приятен!

И накрая нашата формула за щастие:
Естествено във формулата трябваше да сложим един голям минус и да извадим тъгата, нещастието и лошите помисли, но те ще останат пренебрегнати в тази наша формула.
Малко пояснение относно неизвестната X - тя e променлива, която винаги се търси, пожелавамe ви да я намерите успешно! За някои X може да бъде богатство, за други власт или любов… изборът е ваш.

Бъдете добри и щастливи!

Няма коментари:

Публикуване на коментар