март 28, 2011

Скъпоценни камъни

Скъпоценните камъни са носители на живота. Скъпоценният камък разлага светлината по особен начин. На тази светлина всеки може да се лекува. Ако някой болен носи диамант, той ще оздравее.
Диамантът, наричан също елмаз, е най-твърдото естествено природно вещество. Той е стотици пъти по твърд от корунда и хиляда пъти - от кварца. За диаманта казват, че в него дъгата е заключена. Безцветния диамант наистина пречупва светлината като призма. Но изцяло чист диамант в природата не се среща. Количеството въглерод в елмаза варира 96- 98%, останалото вещество е от други химични елементи. Точно тези примеси от други елементи определят цветът на диамантите - пурпурни, зелени, сини, синьосиви, червени или черни. Цената на цветните диаманти може да бъде много висока.Обработката на диаманти е високотехнологичен процес, който се осъществява с помощта на други диаманти или чрез лазери.

Но не всички камъни действат благотворно върху човешкия организъм и не всеки скъпоценен камък действа лечебно върху всички хора. Има такива камъни, на които трептенията не се съгласуват с трептенията на организма на даден човек, поради което се произвежда дисхармония. Скъпоценният камък пречупва правилно светлината, съвършено различно от обикновения камък или стъкло. Ако насочите скъпоценния камък към една рана, светлината, която той пречупва, ще излекува раната.
И скъпоценните камъни боледуват - тогава изгубват блясъка си. Оздравяват, като ги носи здрав, разположен, добър човек. Боледуват и обикновените камъни. Скъпоценните камъни, амулетите, талисманите помагат срещу лошото влияние на звездите.
Голяма сила се крие в скъпоценните камъни. Скъпоценният камък носи в себе си специфичен живот и оказва особено лечебно действие, затова е добре човек да носи пръстени със скъпоценни камъни.

Беинса Дуно

Няма коментари:

Публикуване на коментар