март 25, 2011

Куполовидна къща

 Мечтали ли сте някога да живеете в перфектен дом? 
Еко-съобразените проекти и решения предлагат деликатна хармония от естетика, функционалност и енергийна ефективност. „Зелени" пространства за живот, където хората „израстват", съхранявайки природата за поколенията напред. Предлагаме ви една концепция за къщи, построени в хармония с предимствата на ветровете, слънцето и водата.

Предимствата на сферичните и заоблени форми спрямо ръбатите такива, в архитектурата, както и в природата са известни от край време.
-  сферата, като стереометрична фигура, заключва най-големия обем във възможно най-малка площ. Факт, който позволява да бъдат изградени архитектурни пространства с използването на по-малко материали, за по-кратко време и с по-малко средства.
- основната задача на енерго-ефективната архитектура е максимална ефективност при изразходването на енергията, получена от природни източници. Формата на къщата позволява естествената циркулация на въздуха вътре в нея. По-малката площ на външните „стени" и „покрива" и фактът, че цялата конструкция е от дърво, помагат за снижени до минимум коефициенти на топло преминаване, а от там и по-малкото енергия и средства, необходима за отопление и климатизация.

Технологията!
Куполовидната къща използва до 50% по-малко материали за построяване в сравнение със стандартна паралелепипетна форма. Какво още прави този дизайн толкова специален - всичко в него е естествено и максимално освободено от продуктите на химическата индустрия.
Тъй като куполите са независима и самоподдържаща се конструкция, те нямат вътрешни носещи стени, така че интериора е голямо отворено пространство позволяващо голяма свобода в архитектурното оформление на къщата от вътре, като решенията за интериора се влияят много повече от функциалността и естетиката на пространството.
Цялата форма в завършен вид осигурява максимална здравина, всички точки на конструкцията поемат напрежението на натиск по равно. Къщата може да издържа на земетресения и на ураганни ветрове. Теглото на снежната покривка през зимата прави цялата къща още по-здрава.
При така нареченото „сухо строителство", при строежа на къщата не се предвижда използването и на една чаша вода, като изключение е основата.

Уникалният геодезичен купол е представен от новосъздадена фирма „Гел Купол" ООД, която има за цел налагането на иновативно мислене в областа на строителството, архитектурата и начина на живот. Самото изграждане на домът ви, от чертожната дъска, подбора на материалите и формите, до обзавеждането му, всичко това трябва да е едно приятно изживяване.
Телефон: 0888 398331
www.gelcupol.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар